Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 978

Računalno vođena implantologija – fikcija ili stvarnost?

Autor:

Nobel Guide™ – savršeno planiranje za savršene zube predstavlja terapijski koncept Nobel Biocare kompanije, najvećeg i najmoćnijeg svjetskog proizvođača implantata, kreatora nekih od najoriginalnijih i najkvalitetnijih implantoprotetskih rješenja na svijetu.

 Procedura je bazirana na originalnim konceptima Immediate Function™ i Teeth In An Hour™ koje imaju za cilj omogućiti pacijentu da se svojim implantatima i zubima na njima počne koristiti u najkraćem mogućem vremenu, a to je ponekad kraće i od jednog sata.

3724384 origAll-On-4 tretman omogućuje da u jednom danu pacijent dobije implantate i fiksni protetski rad na njima. Kirurški dio terapije je klasičan, dakle rez i potpuni uvid u stanje koštanog tkiva u koje će se implantati ugraditi, nakon čega slijedi privremeni fiksni protetski rad na implantate. Pacijent u postoperativnom tijeku ima blage bolove i umjerene otoke, naravno, sve je vrlo podnošljivo.

Nobel Guide koncept je otišao mnogo dalje u pogledu pacijentovog komfora, a naravno, ogroman benefit ima i stomatolog, ponajviše u uštedi vremena te u nemjerljivom zadovoljstvu koje slijedi nakon savršeno odrađenog zahvata.

Cijela terapija zasnovana je na CT (računalna tomografija) podacima. Pacijent se nakon dogovora šalje na CT skeniranje gdje radiolog po strogim uputama stomatologa izrađuje CT „sliku“ pacijentove čeljusti s protezom. Već na toj slici pacijentu je omogućeno da vidi izgled svojih budućih zubi do zadnjeg detalja.

Nakon toga se pomoću Procera® Software Planning programa iz dvodimenzionalne CT slike izrađuje trodimenzionalni virtualni model.

Sljedeći precizno određene sekvence, na tom 3D modelu se pozicioniraju implantati poštujući sve vitalne anatomske strukture, te se za desetak minuta izrađuje online narudžba svih potrebnih kirurških komponenti uključujući i tzv. kiruršku šablonu.

Kada nakon nekoliko dana iz Nobel Biocare centra u Švedskoj stigne naručeni materijal, zubni tehničar po spomenutoj šabloni može da izradi konačni protetski rad, bilo da se radi o čitavom mostu na bezuboj čeljusti, mostu od nekoliko zuba ili samo o jednom zubu.

Kada je sve to spremno, poziva se pacijent. Tijekom vrlo opuštene kirurško-protetske procedure pacijentu se minimalno invazivno, bez ikakvog reza, ugrađuju implantati na unaprijed određeno mesto u kosti čeljusti. Nakon toga se ugrađuje unaprijed izrađen protetski rad, most ili pojedinačna krunica na implantate.

Za otprilike sat vremena pacijent je dobio i implantate i svoje zube, bez bolova, oticanja, skoro
nikakvih neugodnosti i spreman je da nastavi posao, otputuje, bavi se sportom ili bilo čime drugim.
Nobel Guide koncept na taj način transformira unaprijed isplaniranu implantoprotetsku terapiju u kliničku realnost.

Pogodnosti ovakvog načina terapije implantoloških pacijenata su višestruke - minimalno invazivna kirurgija, znatno reducirana bol, oticanje i neugodnost, manji broj posjeta i vremena provedenog u zubarskoj stolici, što znači manje prekida u svakodnevnom životu.

Za mnoge ovo predstavlja veliku uštedu. Značajno je smanjeno trajanje cijelog tretmana. Sama procedura je mnogo predvidljivija i sigurnija, implantati su optimalno smješteni, a finalni
protetski rad već čeka spreman.

 

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".