Prevleke in mostički

6917554 orig

Keramične prevleke in mostički

V primeru poškodovanih zob, ki se ne morejo popraviti s polnili ali luskami, lahko njihov naraven videz vrnete z izdelavo prevlek. Pomanjkljivosti na poškodovanm zobu se nadoknadijo, zob se oblikuje ter se postavi prevleka. Kovinsko-keramična in popolna keramična prevleka sta najboljša in najbolj preprosta rešitev za vrnitev izgubljene zobne substance. Take prevleke zadovoljujejo estetiko, biokompatibilnost, artikulacijo, stabilnost in dolgotrajnost. Keramika popolnoma zadovoljuje kriterij estetike, zadovoljuje tudi kar se tiče abrazivnosti (ti. abrazivna keramika, ki ima stopnjo abrazivnosti večjo od prvotne keramike, kar zadovoljuje v pogledu mastikacije, ker je stopnja trošenja naravnih zob manjša). Če je poškodba zoba velika, v koreninski kanal se postavi kolček, ki omogoča nadgradnjo manjkajočega zobnega tkiva,  na katerega se postavi kornica.
 

Kovinsko-keramične prevleke in mostički

Tradicionalni porcelanski protetski nadomestek (prevleka ali mostiček) s kovinsko osnovo je videti kot naraven zob. Je velike trdote in trajnosti. Estetski zadovoljujejo, ker kovina ni nikjer vidna, toda ni v celotii biokompatibilen kot „brezkovinska“ keramika. 

Brezkovinske prevleke in mostički

Gre za protetski nadomestek (prevleka ali mostiček) naravne lepote in velike trdote. S pomočjo CAD/CAM tehnologije se popolno prilega na pripravljeni zob ali  implantat. Osnova iz aluminij-oksida ali cirkona daje prevleki izredno trdoto in biokompatibilnost, računalniška izdelava pa popolno preciznost. Brezkovinska osnova daje naravno lepoto ob stiku dlesni,  posebne vrste porcelana za uporabo na cirkonu ali aluminiju pa pomenijo, da je Procera prevleka popolnost v sodobni fiksni protetiki.

8809802 orig

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".