Inleji

8547523Najnovejši dosežki v stomatologiji so omogočili uporabo materialov za inleje visoke kakovosti. S takimi sofisticiranimi materiali se je danes možno prilagoditi individualnim zahtevam pacienta. 

Optimalen inlej – keramika

Najtrajnejši zobni inlej je še vedno keramični inlej. Trpežnost glede na žvečne pritiske, popolna estetska prilagodljivost in dolgotrajnost glavne su prednosti takega inleja. Materiali za izdelavo so čista keramika in cirkon-keramika. 

Kompozitni ispuni

Gre za materiale, ki se datirajo v leto 1960 in so konstantno bili izpopolnjevani glede estetike in kakovosti. To su materiali v barvi naravnih zoba, mešanice smol pogosto polnjene s silikon dioksidom (kvarc) in vsebujejo agense občutljive na svetlobo. Kompoziti inleji so danes skoraj v celoti izrinili amalgam. Kompozitni inlej lahko popolnoma naravno nadomesti izgubljeni del zoba ter, ob pravilni indikaciji, lahko traja več let. 

9954248 orig

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".