O Rovinju

Na prelepi obali hrvaške Istre, se tik od Limskim kanalom nahaja najbolj romantično mesto v Sredozemlju!

Mesto Rovinj je pravi kraj za tiste, ki hrepenite za sentimentalnim ozračjem časov, ki jih več ni. V Sredozemlju jih lahko ponovno odkrijete v mestu, ki je svoje romantično življenje začelo na otoku, kjer je zaprti prostor pogojeval gradnjo trdnih hiš ozkih ulic in malih trgov, ki se jih še do danes ni dotaknil moderni urbanizem. Z morske strani je mesto zaščiteno z visoko stenasto obalo in zidovi hiš, zgrajenih na skalah, proti kopnemu pa s čvrstimi trdnjavami.

Mestu dominira baročna cerkev Sv. Eufemije, s katere se s 60 metrov visokega zvonika pogled usmerja na sivo-rdeče strehe in dimnike, ulice in trge, luko in pristanišče z ladjami in barkami ter na marino z jahtami.
Zaradi edinstvenega staromestnega jedra, 67 km dolge obale, 2.289 ha zaščitenih zelenih površin in urejenega parkovnega gozda, 16 otokov, otočkov in grebenov, je Rovinj preprosto edinstven.

Mesto se je razvilo na svojo bogati ribiški tradiciji, postalo je prepoznavno po svoji edinstveni ladjici batani in po  pesmih bitinadah. Rovinjsko lepoto so zlasti cenili umetniki, ki so v tem mestu sikali najlepše motive in jih razstavljali na Grisiji – ulici umetnikov.

Rovinj je mesto številnih možnosti, sprehodov po v prelepi naravi, ukvarjanja s športnimi aktivnostmi, jadranja, potapljanja, climbinga, kolesarjenja, tudi odkrivanja skrivnih lepot, kulturnih starin, arheoloških nahajališč, kulinaričnih specialitet in vse to v povezavi z visoko kvalitetnimi hoteli, turističnimi naselji in kampi, ki nudijo številne možnosti za prijeten oddih in uživanje v blagodejnosti wellnesa, za poslovna srečanja in športne aktivnosti.

Romantičen in skrivnosten ter hkrati poln možnosti za nepozabno preživljanje časa, Rovinj postaja in ostaja mesto, v katerega se boste želeli vrniti.

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".