Krunice i mostovi

6917554 orig

Keramičke krunice i mostovi

Oštećenim zubima koji se ne mogu nadograditi ispunima ili ljuskicama, njihov prirodan izgled vraća se izradom krunica. Nedostatci na oštećenom zubu se nadoknađuju, zub se oblikuje te se krunica postavlja. Metal-keramička, cirkon-keramička i potpuna keramička krunica su najbolje i najjednostavnije rješenje za nadoknadu izgubljene zubne supstance. Takve krunice zadovoljavaju estetiku, biokompatibilnost, artikulaciju, stabilnost i dugotrajnost. Keramika u potpunosti zadovoljava kriterij estetike, zadovoljava i što se tiče abrazivnosti, tzv. abrazivna keramika kojoj je stupanj abrazivnosti veći od prvobitne keramike, što zadovoljava u pogledu mastikacije jer je stupanj trošenja prirodnih zuba manji. Ukoliko je oštećenje zuba veliko, tada se u korijenski kanal postavlja kolčić koji nam omogućava nadogradnju nedostajućeg zubnog tkiva, tzv. zubnog bataljka, na koji se postavlja krunica. 
 

Metal-keramičke krunice i mostovi

Tradicionalni porculanski protetski naodmjestak (krunica ili most) sa metalnom osnovom izgleda kao prirodan zub. Velike je čvrstoće i trajnosti. Estetski zadovoljavaju pošto metal ne prosijava i nigdje se ne vidi međutim, nije u potpunosti biokompatibilna poput „bezmetalne“ keramike.

Cirkon-keramičke krunice i mostovi

Radi se o protetskom nadomjestku (krunici ili mosta) prirodne ljepote i velike čvrstoće. Uz pomoć CAD/CAM tehnologije savršeno naliježe na pripremljeni zubni bataljak ili implantat. Baza od aluminij-oksida ili cirkona daje krunici izvanrednu čvrstoću i biokompatibilnost, a kompjuterska izrada savršenu preciznost. Bezmetalna osnova daje prirodnu ljepotu u spoju sa zubnim mesom, a specijalne vrste porculana za upotrebu na cirkonu ili alumini čine Procera krunicu savršenstvom u modernoj fiksnoj protetici.

Press keramičke krunice i mostovi

Za razliku od metal-keramičke i cirkon-keramičke krunice ili mosta press-keramička restauracija je nadomjestak od pune keramike i apsolutno je najprirodniji mogući proizvod na vašim zubima! Kod pravilne indikacije i savršene izrade nitko neće moći reći da imate ikakav protetski rad na zubima. Ako su cirkon-keramički nadomjestci savršenstvo moderne fiksne protetike, onda je press keramika korak iznad.

8809802 orig

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".