Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 978

KOMPOZITNA RESTAURACIJA Potpuni makeover zuba brzo, bezbolno i povoljno

Autor:

Moderni trendovi u estetskoj implantoprotetici nameću različite nove tehnologije kojima se postižu iznimni rezultati koji imaju svoju cijenu, međutim, klasičnije metode poput kompozitne restauracije su još uvijek vrlo povoljan, brz i učinkovit način dolaska do savršenog osmijeha.

 

Razvojem tehnologije polimera sintetički su materijali danas čvršći i otporniji nego ikad. Iako se u mnogočemu ne mogu porediti s keramičkim supstratima, primjena polimera u implantoprotetici predstavlja učinkovit, brz i povoljan način korekcije zubi kojeg si mogu priuštiti i oni malo oskudnijeg imovinskog statusa.

Iako se tehnologija UV senzibilnih polimera i danas u dentalnoj medicini aktivno primjenjuje kod ispuna zuba - nakon primjerice uklanjanja karijesa ili sanacije puknuća, istom tehnologijom moguće je postići zapanjujuće rezultate kod estetske sanacije cijelog zubala, tzv. makeovera.

Tehnologija je vrlo bezbolna i brza. Prilikom restauracije koriste se fotosenzibilni monomeri (smole) koji se posredstvom UV svijetla pretvaraju u polimere (čvrste kompozitne materijale). Iskusni stomatolog može vrlo precizno odrediti boju, providnost i čvrstoću novostvorenih polimera te vještim kombiniranjem nijansi i slojeva različitih čvrstoća postići prirodan izgled zubi.

Kompozitnom restauracijom moguće je sanirati sve estetske nedostatke poput slomljenih zubi, neujednačenih visina zuba, diskoloriranih zubi i različitih nepravilnosti.

Kompozitni polimer je kao materijal je vrlo zahvalan i otporan, nema mirisa i okusa tako da je razliku između prirodnih zubi i novododanih materijala gotovo nemoguće osjetiti jezikom. S novim zubima možete najnormalnije jesti, a održavanje je isto kao i kod prirodnih zubi.

Ovisno o složenosti korektivnog zahvata, do novog osmijeha moće je doći u svega nekoliko posjeta stomatologu. Prednost kompozitne restauracije je brzina izrade i povoljna cijena, nedostatak u odnosu na keramičke substrate je nešto niža čvrstoća i dugotrajnost. Keramički supstrati imaju rok trajanja od 12 do 25 godina dok kompozitni materijali imaju trajnost svega 4 do 8 godina nakon čega je potrebna korekcija.

 

DIC Newsletter

Dentalic.eu stranice koriste kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kako bi saznali više o kolačićima posjetite naše uvjete korištenja. Za nastavak pregleda kliknite na gumb "Slažem se".